Hoe werkt My TP?

Het vergelijkingsprogramma van My TP is een nieuw en uitgebreid programma. Om het programma te leren kennen is het goed om een aantal testvergelijkingen te maken. Naast het vergelijken van dekkingen en premies, kun je namelijk ook voorwaarden toevoegen. Hiermee bepaal je zelf wat er in het vergelijkingsoverzicht wordt meegenomen. Door de verschillen aan de klant de laten zien, wordt niet alleen premie minder leidend, maar liggen (door de klant) gemaakte keuzes ook direct vast in het klantdossier.

Een door kantoren veelgebruikte werkwijze:

Stap 1

Vul het programma met klant- en polisgegevens om een vergelijking te maken. (Binnenkort kan My TP gevuld worden vanuit de assurantiesoftware, zodat hier geen dubbele invoer meer plaatsvindt.)

Resultaat:

Vergelijkingsoverzicht van premies, dekkingen en voorwaarden.

Stap 2

Vóór het gesprek met de klant wordt bepaald welke maatschappij het meest interessant is en vul met één druk op de knop het extranet van deze maatschappij om een offerte uit te draaien.

Resultaat:

Offerte van maatschappij en gegevens staan klaar in extranet.

Stap 3

Bespreek de offerte met de klant en gebruik het vergelijkingsoverzicht als onderbouwing. De klant kan nog afwijken van het advies (de offerte), maar deze keuze is dan onderbouwd en ligt vast in het klantdossier.

Resultaat:

Er is een bewuste keuze gemaakt op basis van premies, dekkingen en voorwaarden.

Bijkomende voordelen van deze werkwijze:

  • Met eenmalige invoer een volledige vergelijking voor de klant
  • Geen dubbele invoer meer naar het extranet
  • Advies en keuze klant ligt vast in het klantdossier
  • Gemaakte vergelijking kan bij een wijziging in de klantsituatie worden geüpdatet

Overzicht van een aantal functies van My TP

Maak een pakket- of productvergelijking

In My TP is het mogelijk om zowel losse producten als volledige pakketten te vergelijken. Bij een pakketvergelijking wordt rekening gehouden met pakketkorting en een eventuele tweede gezinsautoregeling.

Automatisch vullen woninggegevens

My TP heeft een koppeling met Infofolio. Infofolio is voor veel maatschappijen ook leverancier van woninggegevens. Denk aan de oppervlakte, inhoud, bouwjaar en type woning. Doordat My TP met dezelfde gegevens rekent als maatschappijen, komen de herbouwwaardes overeen en hiermee logischerwijs ook de premies.

Voer provisie- en commerciële korting in

In My TP is het mogelijk om provisiekorting of commerciële korting in te voeren. Het is ook mogelijk om standaard met 100% provisiekorting te rekenen, indien er met (service)abonnementen wordt gewerkt.

Een flexibel vergelijkingsoverzicht

Het is mogelijk om zelf de inhoud van het vergelijkingsoverzicht te bepalen. Voorwaarden kunnen worden toegevoegd of verwijderd. Daarnaast is het mogelijk om de ‘huidige verzekeringen’ van verzekeringnemer te verwerken. 

Ook is het mogelijk om een ‘combinatie’ van verzekeringen te maken. Bijvoorbeeld het woonpakket bij maatschappij X en de voertuigen bij maatschappij Y. De pakketkorting wordt dan automatisch over de nieuwe combinatie berekend.